FII TREAZ LA VOLAN!

Jun 23, 2016 (0) comment , , ,

Acesta este mesajul pe care il veti auzi des in aceasta vara, ca parte a noii campanii nationale de siguranta si preventie rutiera realizata de APPA-Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor in parteneriat cu IGPR – Directia Rutiera.
Astfel, in cadrul Campaniei, vor fi distribuite brosuri informative gratuite continand sfaturi de care orice sofer ar trebui sa tina cont atunci cand pleaca la drum. Brosura “FII claim-autoTREAZ LA VOLAN!” va fi distribuita in trafic, dar si in principalele centre comerciale din Bucuresti si din 15 municipii din tara timp de aproape 2 luni, in aceasta vara. Totodata, demersul este sustinut de o solida componenta de online axata pe social media fiind dublat, in premiera, de o campanie online de VIP endorsement.
Campania se axeaza pe mesaje-cheie menite sa creasca nivelul de constientizare a riscurilor la care se expune oricine se urca la volan obosit si pe distante mari in drum spre mare sau spre munte, sau care se lasa distras de smartphone-uri in timp ce conduce. Un alt tip de mesaj vizeaza conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau a anumitor tipuri de medicamente.
Romania se poate “lauda” cu una dintre cele mai ridicate rate ale mortalitatii in accidente rutiere din Europa, conform statisticilor oficiale. O parte importanta a acestor accidente grave este cauzata de “deficiente ale conducatorului vehiculului (adormire la volan, alte preocupari de natura a distrage atentia sau afectiuni medicale) sau de conducerea sub influenta alcoolului”.
In plus, in ultimii ani se constata o sporire a numarului accidentelor grave de circulatie produse de nerespectarea distantei intre vehicule. La randul lor, acestea sunt favorizate de neatentia soferilor – iar utilizarea telefoanelor mobile fara hands free sau transmiterea de mesaje in timpul conducerii, fenomene destul de frecvent intalnite in ultimii ani, pot contribui la mentinerea unei incidente importante a acestui tip de evenimente rutiere.

Comment (0)

Leave a Comments

RSS Stiri primm.ro